Translate

marți, 31 ianuarie 2023

O zi de-a-ndoaselea

 31 ianuarie: Ziua „de-a-ndoaselea”. Ziua în care toate normele sociale au fost transformate „pe dos”

Pe 31 ianuarie sărbătorim ziua „de-a-ndoaselea”. Adică a mersului înapoi, a îmbrăcării pe dos, a vorbirii sau a scrisului în sens invers.Ziua oferă o ocazie de a ne inversa căile, direcția sau pur și simplu cămașa. Desert pentru micul dejun, poate? Există multe modalități de a sărbători această zi distractivă, așa că lăsați-vă imaginația să vă fie ghidul.

Această zi este foarte populară printre copiii de vârstă școlară, dar nu există o limită de vârstă pentru cine poate participa la toate distracțiile „de-a-ndoaselea”.






Ziua”de-andoaselea” are o istorie foarte lungă. În aproape fiecare cultură a apărut o perioadă a anului în care toate regulile societății s-au transformat.


Roma a avut Saturnalia, o zi în care toate normele sociale au fost transformate pe dos. Jocurile de noroc nu mai erau interzise, ​​iar stăpânii își petreceau ziua servindu-și sclavii la masa înaltă. În niciun alt timp nu a fost permisă vorbirea liberă, în special în rândul sclavilor, dar în timpul Saturnaliei, tot felul de insulte au fost permise.

Leonardo da Vinci a scris pe dos.Nu numai că artistul și inventatorul a scris de la dreapta la stânga, dar și-a scris scrisorile pe dos.

În final, totul se rezumă la punerea la îndoială a modului în care este stabilită lumea și a regulilor pe care le avem în vigoare pentru a ne guverna comportamentul. Ziua „de-a-ndoaselea„ nu este doar o zi haoiasă, ci de revoluție mentală.

Sursă: Ziarul Unirea

Zâmbiți!

Puteți să vă amuzați,  făcând lucruri

 de-a-ndoaselea! 😊

3 comentarii:

  1. Dacă un lucru (foarte important pentru mine) mi-a ieșt azi de-a-ndoaselea, se pune?

    RăspundețiȘtergere
  2. :) srevni rol lusircs uc iza ărucub es, nițup lec, iierve ăc ănmaesnî
    שלום ישראל !

    RăspundețiȘtergere

Miercurea fără cuvinte- primăvara mea!

  Miercurea fără cuvinte este găzduită de Carmen, https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/  ! Happy WW!