Din când în când, mai gătesc ceva din mâncărurile pe care ni le făcea bunica,la Nereju, județul Vrancea.
Aveau vaci și oi si era mereu lapte în casă. Doar la bunica, am văzut multe ciorbă acrite cu lapte prins, bătut în putinei (putină mică, înaltă și strâmtă, în care se bate smântâna sau laptele ca să se aleagă untul.)
Pentru că în grădină, sfecla roșie e plină de frunze, m-am gândit sa fac o ciorbă "buruieni cu lapte"
Ingrediente:
- 2 Morcovi
- 2 cepe mai mici
- Un păstârnac
- Țelină
- 3-4 cartofi rosii
- Ardei roșu ( kapia și gras)
- Frunze de sfeclă roșie
- Leuștean pătrunjel
- 300 g Smântână
- 100g iaurt grecesc
- 2 ouă de găină
- 6 ouă de prepeliță( pe care, efectiv, le-am pus în ciorbă, fără să le bat)
***
"Pentru a vă asigura o sănătate bună: mâncați ușor, respirați adânc, trăiți moderat, cultivați veselia și mențineți interesul pentru viață.”
William London
Să avem o zi binecuvântată cu roade bogate!
La ora asta clar m-ai prins :))))). Dar nu mai e mult si se crapa de zi (de fapt mai e ca acum noaptea s-a lungit haha, uitasem). Mi-am salvat si eu reteta... momentan nu am „buruieni” care sa se preteze la asa ceva... si doar cu lapte prins, nu se pune.. asa ca maine probabil voi incerca niste cartofi frantuzesti :))))
RăspundețiȘtergerePupici!