De-a lungul timpului, am tot căutat o rețetă de brioșe cu mere, pentru perioada de toamnă și iarnă.
Am.testat multe rețete! Unele au avut succes, altele , au fost uitate mult timp, pe masă.
Dar, în primăvară, am descoperit o rețetă foarte faină.Am modificat , puțin, gramajul de zahăr și iaurt. Sincer, e preferata tuturor.
Ingrediente:
- 450g faină
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 230ml ulei
- 200 g iaurt
- un plic praf de copt
- o linguriță scorțișoară
- 3-4 mere
- puțin ghimbir pudră , optional
Amestecam ingredientele uscate, mai puțin, zahărul și le cernem.
Intr-un bol, batem ouăle cu zahărul, uleiul, apoi, iaurtul.
Amestecăm cele două compoziții , turnăm în forme de brioșe, punem puțin zahăr brun, deasupra și le băgăm în cuptorul preîncălzit.
Le vom lăsa 30-35 de minute, la 180 de grade.
Le scoatem, le lăsăm 15 minute să se răcească ușor, apoi, le scoatem cu grijă, pe un grilaj , să se răcească total.
Se pot servi pudrate cu zahăr sau cu frișcă!
Delicioasele!
O zi binecuvântată cu sănătate și recunoștință!
Yammm, delicioase!
RăspundețiȘtergereVaiiii ce pofta mi ai facut! Arata grozav si imi inchipui ce aromate si gustoase sunt! Multumim pentru reteta! 🤗😘
RăspundețiȘtergereVaaaai faceam niste briose cu mar, care erau sub forma de pachetele. Erau adaptate dupa reteta .. stai ca nu mai stiu daca era Sanda Marin sau Olexiuc. Ideea e ca imi placea mult acea reteta. Chiar... poate reusesc sa fac in toamna asta. Sa vedem.
RăspundețiȘtergerePupici cu drag!