Translate

sâmbătă, 14 septembrie 2024

Festivalul ComiCon

East European ComicCon, a  adus la  Arena Națională, mulți fani ai benzilor desenate, jocurilor, filmelor.

Multe personaje! Cosplayeri care te fac să te simți ca pe un platou de filmare .

Fascinantă lumea aceasta!

Am văzut multe, foarte multe personaje, mulți adolescenți sau tineri , chiar și câteva familii,

Există o zonă de gaming,  unde poți experimenta numeroase jocuri pe diverse sisteme.

După  impresionantele costumații,  mi-a plăcut zona japoneză unde participanții pot experimenta elemente din cultura Japoneză 










Omikuji:


O- mikuji

Omikuji prezice șansele persoanei ca speranțele să devină realitate, de a găsi o potrivire bună sau, în general, chestiuni de sănătate, avere, viață etc. Când predicția este proastă, este obiceiul să îndoiți fâșia de hârtie și să o atașați . la un pin sau un zid de sârme metalice alături de alte nenorociri din templu sau altar. Un presupus motiv pentru acest obicei este un joc de cuvinte cu cuvântul pentru pin (matsu ) și verbul „a aștepta” (待つmatsu ) , ideea fiind că ghinionul va aștepta lângă copac, mai degrabă decât să se atașeze de purtătorul. În cazul în care averea este bună, purtătorul are două variante: o poate lega și de copac sau de sârme pentru ca averea să aibă un efect mai mare sau o poate păstra pentru noroc. Omikuji sunt disponibile la multe sanctuare și temple și rămân una dintre activitățile tradiționale legate de altar sau mersul la templu.



Tanabata
"Tanabata ( japoneză :たなばた sau七夕, însemnând „Seara celui de-al șaptelea”) , cunoscut și sub numele de Festivalul Stelelor (星祭り, Hoshimatsuri ), este un festival japonez care provine din Festivalul Qixi chinezesc. Sărbătorește întâlnirea zeităților Orihime și Hikoboshi (reprezentate de stelele Vega și respectiv Altair ). Potrivit legendei, Calea Lactee îi separă pe acești îndrăgostiți și li se permite să se întâlnească doar o dată pe an în a șaptea zi a celei de-a șaptea luni lunare din calendarul lunisolar ."
Sursă Wikipedia 
 În ziua festivalului oamenii își scriu dorințele pe fâșii de hârtie colorată, pe care mai apoi le prind de ramurile arborilor de bambus. Sărbătoarea este asociată cu ziua îndrăgostiților.

Tanzaku (răvașe colorate pentru dorințe)


Ce mai poti face? Poți îmbrăca o yucata și 
să-ti faci fotografii, poți degusta un ceai sau un sake.

După zona japoneză,  găsești Aleea Artiștilor,  foarte colorată , de unde se pot cumpăra pinuri, stikere, postere, tricouri , bijuterii...
Sunt și tarabe cu cărți,  benzi desenate sau mâncare.O zonă unde te poți aranja sau să fii pictat.
Multe zone  cu diferite  jocuri, individuale sau de grup!










 "Cosplay (în japoneză: コスプレ, kosupure) este prescurtarea cuvintelor englezești costume play („joc costumat”), care reprezintă o formă de artă performance escapistă apărută în Japonia, în care participanții se costumează în personaje din manga, anime, jocuri video, cărți cu benzi desenate etc.

Cu toate că există magazine care vând costume pentru cosplay, deseori costumele sunt confecționate de către participanții înșiși, care în afară de costum folosesc peruci, lentile de contact colorate, tatuaje temporare etc. pentru a imita cât mai fidel personajul respectiv. În Japonia există școli cosplay (cursuri de o jumătate de an sau de un an), unde elevii învață cele necesare pentru cosplay: designul costumelor, machiaj, coafuri, pozare etc."

Sursă Wikipedia 


A fost o aventură aceasta zi petrecută, oarecum( ea a fost mai mult cu gasca ei!),  cu fiica mea!

M-am bucurat de o experiență inedită!

4 comentarii:

  1. Ce interesant!! Imi place ideea de Cosplay. :)
    Imi place si costumatia din ultima poza. Foarte tare!
    Ma bucur ca ai impartasit si cu noi imagini si ganduri legate de eveniment :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant! Precis ati petrecut o zi foarte placuta! Multumim ca ai impartasit amintirile cu noi.
    Sa aveti o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Miercurea fără cuvinte - pădurea

Fotografii personale! Miercurea fără cuvinte, găzduită de  Carmen  ! Happy WW!