Translate

vineri, 26 iulie 2024

Gând

 "Când vrea să-și bată joc de om, Dumnezeu îi îndeplinește dorințele." Această vorbă veche are o înțelepciune profundă, care ne avertizează să nu ne dorim cu înverșunare lucruri ce ar putea să ne facă mai mult rău decât bine. În căutarea noastră obsesivă pentru un anumit job, un anumit partener, o anumită casă sau chiar o anumită mașină, uităm adesea să ascultăm vocea subtilă a universului, acea inteligență subtilă care știe mai bine decât noi ce este cu adevărat potrivit pentru sufletul nostru.

Universul, Divinitatea, Karma - oricum am numi această forță misterioasă - cunoaște toate dedesubturile vieții noastre și de aceea, de multe ori, ceea ce ne dorim insistent nu este ceea ce ne este menit. De exemplu, un anumit job poate veni la pachet cu un coleg nefast, care să ne transforme zilele în adevărate provocări. În schimb, un alt job, pe care poate inițial l-am respins, ar putea să ne dezvăluie o vocație ascunsă, aducându-ne satisfacții neașteptate și fericire.

La fel se întâmplă și în relații. Un partener care pare ideal la început poate deveni în timp un adevărat calvar, aducându-ne mai multe necazuri decât bucurii. Sau, mașina pe care o dorim cu atâta ardoare poate fi cea care să ne implice într-un accident fatal. Casa visurilor noastre, râvnită cu disperare, poate să se dovedească o alegere proastă și extrem de costisitoare, cu vecini problematici și multe alte inconveniente necunoscute.


Pentru a evita aceste capcane, trebuie să învățăm să ne încredem în această inteligență subtilă și să ascultăm nu strigătele zgomotoase ale dorințelor noastre, ci șoaptele imperceptibile ale subconștientului. Să nu ținem strâns în mână cu înverșunare ceva ce ne face de fapt rău. Să dăm drumul acelor lucruri care nu ne sunt destinate, pentru a avea mâna liberă să putem primi ceea ce este cu adevărat bun pentru noi, ceea ce merităm cu adevărat.


În loc să ne lăsăm conduși de dorințe obsesive și de ambiții oarbe, ar trebui să ne deschidem inima și mintea către semnele subtile ale universului. Să învățăm să discernem între ceea ce vrem și ceea ce avem cu adevărat nevoie. Să ne lăsăm ghidați de acea voce interioară care știe mai bine decât noi ce este benefic pentru sufletul nostru, pentru că doar atunci vom găsi adevărata fericire și împlinire.


În final, trebuie să înțelegem că totul în viață are un sens și un rost. Chiar și aparenta "bătaie de joc" a destinului poate fi de fapt un mod prin care universul ne îndrumă spre calea cea bună. Așa că, în loc să ne încăpățânăm să obținem ceea ce ne dorim cu orice preț .(de asta plătim până "ne iese pe ochi", cu timp și energie enormă anumite alegeri) , să învățăm să acceptăm și să avem încredere că universul știe ce este cel mai bine pentru noi. Dacă mergem pe mâna acestei inteligențe subtile, universul ne va scoate în cale conjuncturi noi, oameni noi și oportunități neașteptate, ajutându-ne să nu rămânem blocați în decizii nefaste, luate din orgoliu și încăpățânare. Să ne lăsăm purtați de valurile vieții cu încredere și deschidere, căci doar astfel vom descoperi adevărata noastră menire și vom trăi în armonie cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru."

Text preluat 


Seară frumoasă,  oriunde vă poartă pașii!



2 comentarii:

  1. ”Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.” (Ioan 3, 16). atunci de ce și-ar bate Dumnezeu joc de om? bătaia de joc este ceva specific doar omului (necredincios). să avem mereu smerita cugetare, să alegem calea de mijloc (adică se ne ferim de extreme), întotdeauna să punem gândul cel bun, nădejdea în Dumnezeu și bine ne va fi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin!
      ...întotdeauna să punem gândul cel bun, să ne lăsăm în grija Domnului!

      Ștergere

Măceșe

"Din cele mai vechi timpuri, diferite tipuri de fructe din diferite soiuri de măceșe au fost folosite pentru efectul lor de stabilizare...