Translate

miercuri, 17 iulie 2024

Căsnicia

 "Dacă femeia nu simte tandreţea soţului, golul din inima ei nu va fi umplut nici de dragostea părinţilor, nici a propriilor copii. Atât de mare e taina căsătoriei, încât golul creat în inima femeii de lipsa afectivităţii soţului nu poate fi umplut nici măcar de dragostea propriilor copii!"

Părintele  Iosif Vatopedianul 

16 iulie 2005, logodna



17 iulie  2005, cununia religioasă


"Într-o căsnicie, dragostea trebuie să vină, îndeosebi dinspre bărbat spre femeie. Acest lucru l-a făcut şi Hristos faţă de Biserica Sa. S-a dat pe Sine Însuşi ca să o facă slăvită."

Părintele Iosif Vatopedianul 

19 ani de căsnicie,  29 de ani de când ne știm...

17 iulie cununia religioasă ( binecuvântată de Părintele prof. Constantin Coman)




"Amintiti-va ca a crea o casnicie de succes este ca si agricultura – trebuie sa o luati de la capat in fiecare dimineata.” H. Jackson Brown, Jr.


Domnul să ne lumineze și să ne dăruiască răbdare și înțelepciune să trecem prin viață,  dacă nu cu nesprețuită dragoste , măcar cu bucuria unei prietenii vechi!

5 comentarii:

  1. La mulți ani binecuvântați împreună, pe calea ce duce spre Împărăție! Sus să avem inimile!
    Nădăjduiesc să primesc invitație la nunta de argint. 🤗❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Daniela!
      Cu mila Domnului, sper să mai petrecem ceva timp împreună!
      Nădejde în dragostea Lui Hristos!

      Ștergere
  2. frumos, tainic, unic moment! prin Taina Cununiei, Dumnezeu a binecuvântat legătura dintre cele două suflete cu harul Său. mai departe e datoria lor să țină vie flacăra dragostei, până la mormânt dacă poate, prin smerenie, îngăduință, rugăciune... pentru că vin de toate peste om. și frumoase, și mai puțin frumoase. dar să le primim pe toate cu drag și smerenie, căci toate vin doar cu îngăduința lui Dumnezeu. ”Că în foc se lămureşte aurul, iar oamenii cei plăcuţi Domnului, în cuptorul smereniei. (Ecclesiasticul 2.5)”.
    Măicuța Domnului să vă poarte mereu de grijă pe calea mântuirii împreună.

    RăspundețiȘtergere

Măceșe

"Din cele mai vechi timpuri, diferite tipuri de fructe din diferite soiuri de măceșe au fost folosite pentru efectul lor de stabilizare...