Translate

joi, 14 martie 2024

Magia magnoliilor!

"Harta magnoliilor din București,  este un proiect atât utilitar, cât și inspirațional, născut dintr-o dorință de conexiune cu natura și iubire pentru flori. Iar în doar câțiva ani, această inițiativă a strâns o comunitate frumușică în jurul ei. 
Cea care a pus bazele acestei hărți, este Diana Robu.

***
Arborele de magnolie a fost descoperit de botanistul francez Charles Plumier pe insula Martinique, din Franța. Localnicii o denumeau „talauma”, însă Plumier i-a spus magnolie, după numele unui alt botanist celebru, Pierre Magnol. 


Azi am văzut una din celebrele magnolii din București!









Fotografii personale!

Magnoliile înflorite 

"...ne oferă pretexte: pentru (re)descoperit orașul cu străzile lui întortocheate și case pline de istorie, pentru plimbări cu sau fără direcție precisă și mai ales pentru povești. Primăvara aceasta vom avea 1000 de magnolii pe hartă sau măcar pe aproape. Și cândva va exista și-o poveste pentru fiecare, căci în spatele fiecărei magnolii care ne bucură vremelnic, o lună pe an, e o poveste pentru totdeauna.

Pe Lascăr Catargiu, de exemplu, pe partea cealaltă de magnoliile deja celebre, chiar în curtea Observatorului Astronomic, magnolia Liliana. Are șapte ani magnolia și n-a fost de la început plantată acolo. Cristian i-a dăruit-o mamei sale când aceasta a împlinit 70 de ani. Au plantat-o în curtea blocului și o vreme magnolia a stat chiar sub fereastra mamei. Apoi au început lucrările de reabilitare a blocului, iar Cristian a replantat magnolia în curtea Observatorului Astronomic Vasile Urseanu. A salvat-o, să nu fie calcată-n.

Magnolia Liliana, care poartă numele mamei, e un omagiu-poveste pentru totdeauna, chiar dacă verbele sunt la trecut. Pinul-inimă de aici cuprinde tot dorul pe care-l poartă Cristian. Magnolia Liliana e la bulevard, se vede de pe trotuar, și în curând va fi în plină floare. Și Cristian și-ar dori ca magnolia lui omagiu să aducă bucurie și pentru trecători."

Sursă: fatacupovesti.ro

Un comentariu:

Pască cu ciocolată albă

  Ingrediente: 1kg brânză de vaci 400 g ciocolata alba  200 g zahar 1 kg branza dulce de vaci 20% grasime 6 oua 1 lingura esenta de portocal...