Translate

sâmbătă, 16 martie 2024

Biserica Precupetii Noi, București

"Biserica este un lacas de cult situat in imediata apropiere a Pietei Romane din Bucuresti.

Existand o biserica de lemn, inca de la 1713, pe actualul amplasament al Bisericii Precupetii Noi, lacasul a luat numele de “Precupetii Noi” de la ocupatia ctitorului sau, iar la 1814 s-a reusit ridicarea unui edificiu de zid, la initiativa lui Barca macelarul si a altor enoriasi ai bisericii.

Actualmente, Biserica Precupetii Noi din Bucuresti este cunoscuta pentru evenimentele sale cultural-teologice, pe care le gazduieste cu regularitate. Beneficiind de doi slujitori bine pregatiti teologic (Pr. Paroh Marin Comanescu si Pr. Conf. Dr. Gheorghe Holbea), ambii fiind deschisi dialogului si cunoasterii, Biserica Precupetii Noi organizeaza conferinte, dezbateri si intalniri cu teme teologice, culturale, istorice etc., la care sunt invitate personalitati de marca ale vietii culturale romanesti, precum: Augustin Buzura, Mitzura Arghezi, Paul Gerasim, Costion Nicolescu s.a."

 


















 

3 comentarii:

Pască cu ciocolată albă

  Ingrediente: 1kg brânză de vaci 400 g ciocolata alba  200 g zahar 1 kg branza dulce de vaci 20% grasime 6 oua 1 lingura esenta de portocal...