Translate

miercuri, 17 ianuarie 2024

Sfântul zilei


Sf Antonie cel Mare , 17 ianuarie
"Râvnitor lui Ilie cu obiceiurile asemă­­­­nân­du-te, Bo­tezătorului cu drepte cărări urmând, Pă­rin­te Antonie, pustiului te-ai făcut locuitor și lumea ai întărit-o cu rugă­ciunile tale. Pentru aceasta, roagă-te lui Hristos Dum­ne­zeu să mântuiască sufletele noastre!"

La multi ani cu iubire, sănătate, credință și îndelungă răbdare sărbătoriților! 

Anton, Antonia... din greaca: floare. Acest frumos nume ne aminteste de frumusetea si puritatea florilor, ele fiind adevarate podoabe ale pamantului, prin culorile vii si parfumul delicat, prin gingasia si farmecul lor. Tot astfel, omul trebuie sa-si pastreze viata si sufletul curat si pur ca o floare, scaldata in lumina binecuvantata a credintei si ocrotita permanent cu dragoste si bucurie. De suflet nu te poti ingriji din cand in cand, ci mereu, in fiecare clipa, ca si de o floare care, daca nu o uzi si nu o ingrijesti zilnic, se usuca si, in cele din urma, moare. Omul rau si pacatos, care nu se caieste si nu iubeste, este viu, dar in piept poarta un suflet “mort”. La fel ca florile ce au nevoie de apa si lumina, si sufletul tanjeste dupa dragoste si credinta si nu poate trai fara acestea. – “ A insetat sufletul meu dupa Dumnezeu”. – Sfanta Scriptura, Psalmul 41, 2.

Sursă : itsybitsy.ro



Să avem o zi binecuvântată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pască cu ciocolată albă

  Ingrediente: 1kg brânză de vaci 400 g ciocolata alba  200 g zahar 1 kg branza dulce de vaci 20% grasime 6 oua 1 lingura esenta de portocal...