Translate

vineri, 21 iunie 2024

Margarete



O veche legendă ne povestește despre o prea frumoasă prințesă, pe nume Margareta. Fata, de o sensibilitate și un farmec aparte, încă de la naștere a fost promisă ca soție Împăratului Florilor. Timpul trecea, iar fata devenea pe zi ce trece tot mai frumoasă. La vârsta de 16 ani, Margareta se îndrăgosteşte de un prinţ nespus de frumos şi viteaz. Cei doi plănuiesc să fugă împreună pentru a se putea căsători şi pentru a scăpa de promisiunea făcută. Împăratul Florilor, aflând despre dragostea lor, îl provoacă pe prinţ la duel. Cei doi se bat în săbii şi în paloşe 3 zile şi 3 nopți şi, în final, prinţul este ucis. Speriată şi îndurerată, Margareta fuge în munţi, dar Împăratul Florilor, pornind pe urmele ei, o găsește. Văzând că nu are scăpare, Margareta se roagă, plângând, că mai bine să moară decât să se căsătorească cu cel ce-i ucisese iubitul. Ruga îi este ascultată şi Margareta moare, iar lacrimile-i devin şirag de perle. Îndurerat şi conştient de greşeala făcută, Împăratul Florilor o transformă pe Margareta 
într-o floare albă, care a rămas de atunci simbolul puterii destinului, dar şi a dragostei…💕



Margareta este un nume care sugerează idealism și simplitate. O persoană cu numele de Margareta va crede în dragoste și în destin.


Bărbatul care dăruiește cadou unei femei o margaretă are sentimente nobile și intenții de căsătorie.


În creștinism, margareta este considerată a fi floarea Sfintei Maria Magdalena, fiind numită și „magdalena” sau „floarea inocenței”. În secolul al XV-lea, margareta devine în iconografie și un simbol al inocenței copilului Iisus.


În mitologia celtică, legenda spune că margaretele sunt sufletele copiilor morți în copilărie, care răspândesc aceste flori pe pământ pentru a alina durerea părinților.
În simbologia creștină, pajiştile pline cu margarete înflorite reprezintă Paradisul, inocența şi eterna candoare a lui Iisus, a Fecioarei Maria şi a altor fiinţe sfinte.



Margaretele sunt și stelele pământului. Se spune că, cu multe milioane de ani în urmă, stelele trăiau pe pământ. Într-o noapte însă, din motive neștiute, stelele au dispărut pentru a apărea mai apoi pe bolta cerească. În locul lor au apărut margarete, considerate de atunci ca fiind stele ale pământului.

Sursă:
https://www.universdecopil.ro/legenda-margaretei.html

Margaretele sunt din grădina mea!

O zi cu frumos și simplitate!


 

4 comentarii:

  1. Foarte interesante informatiile despre aceste flori delicate.
    Multumim Lili.
    Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Ioana!
      Weekend minunat alături de cei dragi!🤗😘

      Ștergere
  2. Mi-au placut dintotdeauana floricelele acestea albe ... Candva, am fost intr-un camp de flori... cu margarete in par si lumea se vedea luminos, frumos.. si foarte, ireal acum de... natural.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Final de septembrie în grădină

 " Doamne, e timpul. Vara a fost lungă. Aşterne-ţi umbrele peste solare ceasuri, iar peste câmp, vântoasele ți-alungă. Poruncă pentru p...