Translate

joi, 9 mai 2024

Mandala cu flori din grădină











"Mandalele sunt tablouri fascinante, cel mai adesea circulare. Deși poate conține simboluri precum pătrate sau triunghiuri, forma unei mandale este întotdeauna circulară. Mandala simbolizează unitatea și armonia. Semnificația unei mandale depinde de culoarea, elementele geometrice și cultura ei. Scopul mandalei este de a servi ca instrument pentru călătoria noastră spirituală, deoarece simbolizează ordinea cosmică și psihică.

Mandala este folosită de multe culturi. De la budism la hinduism, de la aborigen la hopi. În hinduism și budism, mandala este un simbol spiritual și ritual care reprezintă universul.

Modelele circulare simbolizează ideea că viața nu se termină niciodată și totul este conectat. Mandala reprezintă, de asemenea, călătoria spirituală în interiorul individului. Primul nivel este înțelegerea unității în univers. Al doilea nivel este găsirea propriului loc în univers ca individ."

Din semnificația mandalelor, putem spune că ele poartă propriul lor tip special de energie vibrațională. Prin urmare, ele pot fi folosite pentru a îmbunătăți sănătatea fizică, mentală, spirituală și emoțională. Designul lor absoarbe literalmente mintea și impregnează gândurile noastre cu o esență spirituală specială care duce observatorul la un nivel superior de conștiință. Mandala induce hipnoza într-un fel.

Unele dintre acestea includ:


Reducerea generală a stresului datorită producției mai reduse de cortizol (cortizol - hormonul stresului)

Durată de concentrare mai bună și mai lungă

Îmbunătățirea abilităților motorii fine ale mâinilor

Scăderea ritmului cardiac

Scăderea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale

Mai multă producție și eliberare de hormoni pentru a se simți bine

Sursă 

https://www.dublez.ro/ce-inseamna-mandala-semnificatia-si-originea-ei-a49


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Miercurea fără cuvinte- dimineața mea!

  Miercurea fără cuvinte este găzduită de Carmen,   https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/?m=1 Happy WW!