Ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus, rețetă simplă!
500 de grame de ciuperci pleurotus
1 morcov mărișor
1 ceapă de mărime medie
2 – 5 căței de usturoi
2-3 gogoșari la oțet
30 ml ulei
Sare
Piper
Oțet
Călim ceapă, adăugăm.morcovul ras, gogoșari tăiați cubulețe, apoi, ciupercile pleurotus, tăiate. Lăsăm 15 minute să fiarbă înăbușit, mestecând des.
Le călim , apoi, adăugăm 2 litri de apă. Lăsăm să fiarbă 15-20 de minute.
La final adăugăm puțin oțet.
Se servește cu mujdei de usturoi, ardei iute și pâine prăjită !
Ce rămâne din ziua de post , se poate îmbunătăți cu liezon și servită, a doua zi!
Liezon:
4 gălbenușuri proaspete
300 g smântână fermentată cu min 20% grăsime
4-5 căței de usturoi zdrobiți
Se toarnă la finalul procedeului de preparare al supei/ciorbei în fir subțire, amestecând continuu până se omogenizează.
Preparatul in care se adaugă trebuie ținut pe foc mic, și nu trebuie sa fiarbă in clocot.
Pentru ca liezonul și supa să omogenizeze, temperaturile celor doua trebuie sa fie cât mai apropiate. Prin urmare, inainte de a adauga liezonul in supa, diluati-l in prealabil cu putina supa caldă.
Supa/ciorba se mai ține pe foc până începe să fiarbă.
Nu lăsați sosul să dea in clocot căci se va brânzi.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu