Translate

vineri, 3 martie 2023

Lalele

 

Lalelele sunt originale din Asia Centrală, dar au devenit foarte populare în Turcia. Numele lalelei provine de la cuvântul persan pentru turban, deoarece în plină înflorire laleaua are o formă asemănătoare unui turban.  

Potrivit uneia dintre ele, un prinț pe nume Farhad se îndrăgostește de o fată frumoasă numită Shirin. Din nefericire, tânăra este ucisă, iar acest lucru îl sfâșie pe Farhad. Cuprins de disperare, el își împinge calul de pe o stâncă, iar acolo unde sângele său atinge pământul crește o lalea roșie – simbolul iubirii perfecte. 

Laleaua este, în primul rând, simbolul declarației de iubire (iubire perfectă, profundă).

Deoarece se numără printre primele flori care însoțesc primăvara, lalelele pot însemna și renaștere. 

Victorienii asociau adesea lalelele cu caritatea. 

Multe soriuri de lalele sunt comestibile. În funcție de soi, gustul petalelor variază de la un gust asemănător celui de fasole, la gustul salatei. Motiv pentru care, în timpul crizei alimentare din cel de-al Doilea Război Mondial, lalelele au constituit o sursă de hrană pentru mulți olandezi.



În prezent, lalelele sunt simbolul bunăstării şi abundenţei, este floarea naţională a Turciei şi Iranului.

Lalele mov au o semnificație de regalitate și eleganță. În anii 1500, regina Elisabeta chiar a interzis tuturor, cu excepția membrilor familiei regale, să poarte violet, deoarece culoarea era percepută drept specială.



Dăruiți flori,  ele pot transmite atâtea emoții pe care uneori,  ne e greu să le spunem prin cuvinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Legile iubirii

"Legea 1 Felul cum îl vedem pe Dumnezeu este o reflecție a felului cum ne vedem pe noi înșine. Dacă Dumnezeu aduce în minte mai mult fr...