Translate

luni, 11 iunie 2012

Sfantul Luca al Crimeei

Paraclisul Institutului de endocrinologie I.C. Parhon, din Bucuresti, gazduieste fragmente din moastele Sf. Luca al Crimeei, praznuit astazi de Biserica Ortodoxa.
"Urmas al unei familii princiare, artist inzestrat, chirurg genial, profesor universitar care in plina teroare rosie refuza sa apara la cursuri altfel decat in starie preotesti si opera doar cu icoana pe peretele salii...patimitor pentru credinta in temnitele bolsevismului, pastor si invatator, unul din cei mai mari predicatori ai secolului, Sfantul Luca Voino-Iasenetki,arhiepiscop al Crimeei, apare ca o stea de o stralucire unica pe cerul Ortodoxiei vremurilor din urma."
Aseara, s-a facut priveghere_ vecernia unita cu Litia, Utrenia Ceasurile si dimineata, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.
La toate aceste sfinte slujbe au fost prezente spre inchinare si impreuna_cinstire moastele Sfantului Ioan Maximovici, Arhiepiscop de San Francisco,care au poposit cu binecuvantarea Preasfintiei sale Ioan Salajan, Episcopul Covasnei si Harghitei.





"Veniti , iubitorilor de sfinti , cu caldura sa laudam pe pastorul cel de Dumnezeu luminat al Simferopolei si doctor preales: ca in Rusia vietuind ca un inger , numele cel dumnezeiesc a lui Hristos a marturisit, pentru care strigam: Bucura-te, Luca, vrednicule de minunare!"(Condac 1, Acatistul Sf. Luca la Crimeei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Miercurea fără cuvinte- primăvara mea!

  Miercurea fără cuvinte este găzduită de Carmen, https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/  ! Happy WW!