Translate

vineri, 14 mai 2010

Tort sah de ziua sotului meu...




Pentru aluat :
  • 350 g faina
  • 250 g margarina
  • 275 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt 
  • 25 g cacao
  • Freci spuma margarina cu zaharul, apoi adaugi treptat ouale batute si vanilia.Incorporezi faina si praful de copt. Imparti compozitia in doua si intr-o parte adaugi cacaua.Pui fiecare compozitie intr-un sprit si formezi alternativ inele de marime egala si faci trei blaturi.Intr-o tava faci in mijloc un cerc mic, cat o nuca,din compozitie de cacao.In jurul lui faci un inel din compozitie alba, apoi, doua inele de cacao si doua de compozitie alba. In urmatoarea tava inversezi inelele si la final vei avea alt blat. Dai tavile la cuptor pentru 25 de minunte si cand sunt gata le lasi sa se raceasca.
Pentru crema:

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
Pui intr-o cratita ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca lichida nebatuta. Topesti totul pe baie de aburi, mestecand mereu. Dupa ce s-a topit, bati crema pana devine lucioasa si o pui la frigider. dupa ce s-au racit foile le insiropezi cu un sirop din apa, coniac si zahar, fiert si racit.Daca se face pt. copii nu se pune coniac. Asezi o foaie pe platou , intinzi crema, asezi urmatoare foaie, apoi crema si ultima foaie de blat .Imbraci tortul cu crema sil dai la frigider.
Decorezi cu frisca!
 
Pentru ornat: 100 ml frisca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ursuleț croșetat

  În sfârșit,  l-am terminat! Am început să lucrez  la el , de săptămâna trecută Am folosit fir de catifea Alize Velluto, croșetată nr. 5, a...