Translate

sâmbătă, 20 martie 2010

Provocare...starnita de Irina(Dulce casa)

TEHNICA SERVETELULUI

Tehnica servetelului  este o metoda decorativa, accesibila oricui, ce va ajuta sa schimbati aspectul unor obiecte din casa, curte sau terasa.
Aveti nevoie de urmatoarele materiale de baza: servetel, foarfeca, lac adeziv, pensula si  suportul pe care urmeaza sa-l decorati. Daca doriti sa realizati un simplu tablou urmati instructiunile de mai jos.
Din cele 3 straturi ale servetelului se desprinde stratul imprimat. Cu ajutorul pensulei se aplica un strat subtire de lac-adeziv pe suprafata care urmeaza sa fie decorata. Servetelul se aseaza deasupra, cu grija. Peste servetelul fixat se mai aplica un strat de lac-adeziv. Aplicarea se face cu o pensula lata cu parul moale, cu miscari usoare pentru a nu rupe servetelul, din centru catre margini.
Dupa uscare lacul adeziv devine transparent iar servetelul va fi bine fixat pe suprafata aleasa.
Putem in continuare decora marginea tabloului folosind culori tempera sau acrilice si sa aplicam alte obiecte decorative: floricele, buburuze, fluturasi, scoici. O alta metoda prin care puteti da ramei un efect deosebit este folosirea lacului de crapare.
In cazul in care doriti sa decorati un obiect ce va fi expus umezelii sau frigului, va recomandam sa  folositi un lac rezistent la apa(de exemplu lac de barci).
http://www.youtube.com/watch?v=Z-VUQS__6Pw

http://forum.7p.ro/Tehnica-servetelului.aspx?g=posts&t=7436Tehnica servetelului
Tehnica servetelului modele

Un comentariu:

Miercurea fără cuvinte- trandafiri

 Miercurea fără cuvinte este găzduită  de Carmen,  https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/?m=1 Happy WW!