Translate

marți, 31 decembrie 2024

La mulți ani!


"Astăzi, la sfârşit de an, Doamne vin în Faţa Ta
Să Îţi mulţumesc Părinte c-ai păzit fiinţa mea
Iar în anul care iată că aproape a trecut
Mi-ai fost Doamne Călăuză, mi-ai fost Pavăză şi Scut!

Mulţumesc că-n orice clipă am simţit Iubirea Ta,
Că ai fost în barca vieţii când furtuna era grea...
Iar când însetam pe cale şi credeam că sunt înfrânt
Tu mi-ai dat din apa vie care curge din Cuvânt!

Mulţumesc de pacea sfântă ce mă-nvăluie mereu
De când Te-am primit în viaţă ca Stăpân şi Dumnezeu...
Şi de sfânta părtăşie Doamne vreau să-Ţi mulţumesc
Când m-aplec în rugăciune şi Îţi spun cât Te iubesc!

Mulţumesc pentru-ndurarea revărsată zi de zi
Peste lume...peste ţară şi peste ai Tăi copii....
Pentru apă, pentru pâine, pentru tot ce ai creat...
Mulţumesc că eşti IUBIRE şi eşti Doamne minunat!

Şi Te-aş mai ruga Părinte pentru anul care vine
Fă ca lumea-ntreagă Doamne să se-ntoarcă către Tine!"

La mulți ani binecuvântați cu sănătate,pace, bunătate, blândețe, cunoaștere, iubire și recunoștință!

 

luni, 30 decembrie 2024

AFEC 25-brățară

 Jocul AFEC _ Adventtul fotografic al exploratorului creativ, la final! (https://mniko.blogspot.com/2024/11/adventul-fotografic-al-exploratorului.html?m=1).

Mulțumim,  MNiko!
 

Aici imagini și aici  galerie de ornamente.

În plicul cu nr. 25 am găsit un charm.


Mi sa părut drăguț să facă parte dintr-o brățară. Cum n-am în casă alte accesorii aurii pentru bijuterii, am folosit acest brăduț la închiderea brățării. E ușor de dat jos, după perioada de iarnă și brățară poate fi purtată,  în continuare. 






O săptămână minunată,  oriunde vă poartă pașii la acest final de an!

sâmbătă, 28 decembrie 2024

Legile iubirii



"Legea 1

Felul cum îl vedem pe Dumnezeu este o reflecție a felului cum ne vedem pe noi înșine. Dacă Dumnezeu aduce în minte mai mult frică si vină, atunci este prea multă frică și vină în noi. Dacă îl vedem pe Dumnezeu plin de iubire și compasiune, așa suntem și noi.

Legea 2

Calea către Adevăr este o muncă a inimii, nu a capului. Fă ca inima ta să fie principalul tău ghid. Nu mintea ta. Cunoaște, provoacă si transcende sinele, psihicul și sufletul tău, prin intermediul inimii. Să îți cunoști Egoul te duce către întâlnirea cu Dumnezeu.

Legea 3

Poți să îl afli pe Dumnezeu studiind orice și pe oricine din Univers, pentru că Dumnezeu nu este limitat într-o moschee, sinagogă sau biserică. Dar dacă ești încă în nevoia de a afla unde se află, există un singur loc unde poți să te uiți după el: in inima unei iubiri adevărate.

 

Legea 4

Intelectul și iubirea sunt materiale diferite. Intelectul ii leagă pe oameni în noduri și nu riscă, dar dragostea dizolvă toate legăturile și riscă totul. Intelectul este întotdeauna precaut și dă sfaturi – „Ai grijă, prea mult extaz”, în timp ce dragostea spune „Oh, nu contează! Plonjează!” Intelectul nu se sfarămă ușor, în timp ce inima devine ruine cu ușurință. Dar comorile, printre dărămături sunt ascunse. O inima sfărâmată ascunde comori.

Legea 5

Majoritatea problemelor lumii pornesc din greșeli lingvistice și mici neînțelegeri. Nu te lua după aparența cuvintelor. Când pășești in zona iubirii, limbajul, așa cum îl știm devine învechit. Ceea ce nu poate fi pus in cuvinte, poate fi atins doar prin liniște.

Legea 6

Singurătatea si solitudinea sunt doua lucruri diferite. Când ești singur, este ușor să te deziluzionezi că ești pe calea corectă. Solitudinea este mai bună pentru noi, ceea ce înseamnă să fii singur fără sa te simți singur. Dar, in final, cel mai bine este să găsești o persoana care să iți fie oglinda. Amintește-ți că numai în inima unei alte persoane te poți vedea pe tine cu adevărat si prezența lui Dumnezeu din tine.

Legea 7

Orice s-ar întâmpla în viața ta, indiferent cât de tulburător ar putea părea, nu intra in vecinătate cu disperarea. Chiar și atunci cănd toate ușile rămân închise, Dumnezeu îți va deschide o nouă cale. Fii recunoscător! Este ușor sa fii recunoscător atunci când toate merg bine. Dar un Sufi nu este recunoscător doar pentru ceea ce i s-a dat, ci pentru ceea ce i s-a refuzat.

Legea 8

Răbdarea nu înseamnă să înduri in pasivitate. Înseamnă să privești către sfârșitul procesului. Ce înseamnă răbdarea? Înseamnă să te uiți la țepi și să vezi trandafirul, să te uiți la noapte și să vezi zorii. Nerăbdarea înseamnă să vezi pe termen scurt, să fii miop, incapabil sa vezi deznodământul.
Cei care il iubesc pe Dumnezeu nu rămân fără răbdare, pentru că ei știu ca e nevoie de timp pentru ca luna în creștere să devină plină.

Legea 9

Est, vest, sud, sau nord sunt fără deosebire. Indiferent de destinația ta, fii doar sigur că faci călătoria în interiorul tău. Dacă călătorești înăuntrul tău, vei călători în întreaga lume și chiar mai departe.

Legea numărul 10

Gravida știe ca atunci când nu mai e durere, calea pentru bebeluș nu se deschide și ea nu poate naște. La fel, pentru ca un nou sine să se nască, e nevoie de greutăți. Așa cum argila are nevoie sa treacă prin foc ca să devină puternică. Iubirea nu poate fi perfectă decât în durere.

Legea 11

Dorința de iubire îl schimbă pe om. Nu există nici un căutător de iubire care să nu se fi maturizat pe drumul său. Din momentul in care începi să cauți iubirea, începi să te schimbi înăuntru și in afară.

Legea 12

Sunt multi lideri falși si falși învățători în lume, mai multi decât stelele vizibile pe cer. Nu îi confunda pe aceia ghidați de ego si de dorința de putere. Un maestru spiritual sincer nu iți va îndrepta atenția către el sau ea și nu va aștepta obedienta absolută sau admirație din partea ta, dar in schimb te va ajuta să apreciezi și să admiri sinele tău profund. Adevărații mentori sunt transparenți precum sticla. Ei lasă lumina lui Dumnezeu să treacă prin ei."

Shams Tabrizi,  25 de legi  ale iubirii 

"Shams-i Tabrīzī sau Shams al-Din Mohammad a fost un poet persan șafiit, care este creditat ca instructor spiritual al lui Mewlānā Jalāl ad-Dīn Muhammad Balkhi, cunoscut și sub numele de Rumi și este menționat cu mare evlavie în colecția poetică a lui Rumi "(Wikipedia)


                                                           sursa web
 

vineri, 27 decembrie 2024

Gând

 „La naștere, ne urcăm în tren și ne întâlnim cu părinții. "

Și credem că vor călători mereu cu noi.

Și totuși, într-o gară, părinții noștri vor coborî din tren,

lăsându-ne singuri să ne continuăm călătoria...

Pe măsură ce timpul trece...

Alți oameni urcându-se în tren.

Și vor fi importante: frăția noastră, prietenii, copiii,

chiar și iubirea vieții noastre.

Mulți își vor da demisia (chiar și iubirea vieții noastre)

și va lăsa o prăpastie mai mult sau mai puțin mare.

Alții vor fi atât de discreți

nu-și vor da seama că și-au părăsit locurile.

Această călătorie cu trenul va fi plină de bucurii, tristeți, așteptări,

Bună ziua, la revedere și la revedere.

Succesul înseamnă să ai relații bune cu toți pasagerii

cu condiția să dăm tot ce e mai bun din noi.

Nu știm la ce stație vom coborî.

Așadar, să trăim fericiți, să iubim și să iertăm!

Este important să facem asta, pentru că atunci când coborâm din tren,

ar trebui să lăsăm doar amintiri plăcute celor care își continuă drumul...

Să fim fericiți cu ce avem și să mulțumim cerului pentru această călătorie minunată.

De asemenea, mulțumesc că ești pasager în trenul meu.

Și dacă trebuie să cobor la următoarea stație,

Mă bucur că am parcurs un drum lung cu tine! "


Seară frumoasă,  oriunde vă poartă inima!



În amintirea celor plecați

 ''Sufletele care nu mor niciodată...

Crăciun fericit lor în cimitire și peste tot în ceruri!

Ne părăsesc, ca frunzele care cad toamna, dar rămân înrădăcinate în țara amintirilor. Nu sunt niciodată plecați cu adevărat, doar dispar din vedere, dar mereu prezente în inimile noastre.

Cei care ne-au iubit, încă o fac, chiar și dincolo de viață. Timpul nu șterge afecțiunea, ci o afectează mai adânc în suflet. Vorbele lor amabile, gesturile de afecțiune, sunt ca niște picturi de neșters în mintea noastră.

În lacrimile ce curg, le găsim reflexia, căci fiecare picătură poartă cu ea o bucățică din dragostea lor. Lacrimile sunt cuvintele mute ale inimii, limbajul absenței ce șoptește dorul unei ultime îmbrățișări.

Dragostea lor este ca un râu calm care curge sub suprafața vieții, hrănindu-ne sufletele. Este melodia tăcută care ne însoțește în nopțile singuratice și ne încălzește în cele mai reci zile.

În amintire, în ecoul râsului lor, în mângâierea vântului ce pare atingerea lor, îi regăsim. Sunt acolo, între paginile unei cărți iubite, în parfumul trandafirilor pe care i-au crescut, în melodia unui cântec pe care l-au cântat cu noi.

Și cum le căutăm printre stele, știm că sunt deja acolo, în infinit, zâmbind gestului nostru. Ne părăsesc, dar nu pleacă niciodată cu adevărat. Sunt parte din noi, țesute în firele invizibile ale iubirii, și ne vor călăuzi mereu pe drumul vieții. În ziua de Crăciun, vor sta lângă noi."

marți, 24 decembrie 2024

AFEC 25 - Crăciun fericit!


Jocul AFEC _ Adventtul fotografic al exploratorului creativ, la final! (https://mniko.blogspot.com/2024/11/adventul-fotografic-al-exploratorului.html?m=1).
Mulțumim,  MNiko!
Mulțumesc domnițelor care au răspuns provocării!
Am văzut multe lucruri drăguțe meșterite cu drag. 

Aici imagini și aici  galerie de ornamente.

Ultimul plic: brăduț cu chipul Moșului  și un charm.



Această mică bijuterie o voi folosi la o brățară,  după sărbători!

Am decupat brăduții colorați de-a lungul Adventului !

I-am lipit pe un carton!

Un puzzle din brăduți!

Am făcut bradul mare, din 4 rânduri de brăduți și un brad cu Maestra Mary, în vârf.




"O, ce veste minunată,

În Betleem ni se-arată,

Că astăzi s-a născut,

Cel făr’ de-nceput.

Cum au spus prorocii.

Că, la Betleem, Maria,

Săvârșind călătoria,

Într-un mic sălaș,

Lângă-acel oraș,

A născut pe Mesia. "

Crăciunul să vă găsească alături de cei dragi și să vă picure-n suflet bucurie și speranță!

"Vă doresc ca Hristos să se întrupeze înlăuntrul vostru, să vă dea după inima voastră, să plinească toate cererile voastre, să îmbogățească viața voastră.

Nu vă vorbim noi, bieții propovăduitori, ci Hristos, folosindu-ne pe noi ca pe niște organe ale Lui. 

 El, "hrana desăvârșită a firii noastre, Duhul cel Sfânt în care este viața", să vă hrănească. 

Tot ce aveți nevoie, tot ce poftiți este El, este și Cel ce rânduiește luptele și cununa, "Cel ce împarte sorții" și "sorțul cel bun", ,"partea cea bună" și "Cel ce-ți hărăzește partea ta", "Cel ce îmbogățește" și "bogăția", "Cel care-ți arată comoara" și "Cel care ți se face comoară". 

El este pământul făgăduinței, limanul odihnei, veșnica împărăție și slavă, fericirea nestricăcioasă, frumusețile negrăite și nevăzute. "Firea dumnezeiască ni se face nouă toate în locul tuturor".

P. Emilianos Simonopetritul


AFEC 24_ îngeraș dantelat

 Continuăm jocul,  AFEC _ Adventtul fotografic al exploratorului creativ (https://mniko.blogspot.com/2024/11/adventul-fotografic-al-exploratorului.html?m=1).

Aici imagini și aici  galerie de ornamente.

Plicul cu nr 24!




Un brăduț de colorat și un  șervețel dantelat
Tema: îngeraș!


Dintr-un șervețel dantelat cu raza mai mare, am făcut corpul îngerașului.
Am pliat ușor,  șervețeul mic și am făcu aripioarele îngerului.

Am trecut un fir argintiu printr-o bilă de lemn.
Am lipit bila de corpul îngerașului. 
Câteva paiete au ajuns pe veșmânt...
Cam așa arată:


***
În casă miroase a ...Crăciun!



Să avem recunoștință pentru toate darurile primite de-a lungul anului, pentru toate darurile care ne sunt pregătite!


Bună dimineața la Moș Ajun

 "Buna dimineața la Moș Ajun!

Am venit și noi o dată,

La un an cu sănătate,

Domnul sfânt să ne ajute,

La covrigi și la nuci multe.


Bună dimineața la Moș Ajun!

Această seară este pentru noi

Cea mai frumoasă dintre sărbători 

Căci noi cu toții venim acum

A vă ura de Moș Ajun!


Bună dimineața la Moș Ajun!

Ne dați, ne dați, ne dați ori nu ne dați?

Și la anul să venim

Sănătoși să vă găsim!"


Turte de Crăciun sau Scutecele Domnului, se fac în zona Moldovei și a Bucovinei.

Foi de plăcinte coapte (crocante), însiropate peste care se pune miez de nucă cu zahăr, coajă de lămâie  

Aceste turte se dau de pomană , în Ajun, la vecini, neamuri sau la nevoiași. 

În unele zone, lângă turte , se pun și sarmale de post sau grâu îndulcit.

Pe vremuri Pelincile lui Isus Hristos (adică „scutecele”) se făceau cu julfă obținută prin prelucrarea semințelor de cânepă.

În unele mănanăstiri,încă, se amestecă nuca cu semințe de cânepă. 




E una din tradițiile de acasă, de la mama!

Se coc foile de plăcinte.Facem un sirop cu miroase( vanilie, rom, lămâie, portocală).

Nucă măcinată o îndulcit cu zahăr. 

Apoi, insiropăm un rând de foi, presărăm nucă,  iar foi, iar nucă...







Să aveți o zi binecuvântată cu pace, sănătate și recunoștință!



luni, 23 decembrie 2024

Domnul Papi_ ursuleț croșetat

 Cel de-al treilea ursuleț croșetat și-a găsit băiețelul  cu care să se joace!

A primit și un nume:  domnul Papi!




***

"Nu contează atât de mult ceea ce faci, ci  câtă dragoste pui în ceea ce faci."

Maica Tereza 

AFEC 23_ felicitare

 Continuăm jocul,  AFEC _ Adventtul fotografic al exploratorului creativ (https://mniko.blogspot.com/2024/11/adventul-fotografic-al-exploratorului.html?m=1).

Aici imagini și aici  galerie de ornamente.

Plicul cu nr 23!



Am pictat brăduțul cu acuarela sidefate!
În pauza dintre sarmale și cozonaci,  am făcut ...felicitarea!
Tema de azi : felicitare!
Mi-a luat ceva timp, dar, a meritat efortul! 
O pauză creativă, între atâta muncă fizică, mi-a prins bine!











***
Între timp, ciocolata de casă s-a răcit și trebuie tăiată și pusă la cutii! 
Ciocolată cu fistic și portocale!
 
Ciocolată  picantă cu ghimbir confiat!

***

"Crăciun fericit, fericit, care ne poate inapoia iluziile copilăriei, care ii poate reaminti unui vârstnic de plăcerile tinereții, care poate transmuta marinarul si calatorul peste sute de mile, direct in sanul cald și liniștit al familiei." Charles Dickens

***
Să aveți o zi binecuvântată cu spor, energie și bucurie!




duminică, 22 decembrie 2024

AFEC 22- coronită de agățat

 Continuăm jocul,  AFEC _ Adventtul fotografic al exploratorului creativ (https://mniko.blogspot.com/2024/11/adventul-fotografic-al-exploratorului.html?m=1).

Aici imagini și aici  galerie de ornamente.
Plicul cu nr. 22: brăduț de colorat și crenguțe mici de brad artificial. 


Tema: de agățat.Materiale: burete,  spumă poliuretanica,  vată/ vatelina,  carton, fetru, resturi de stofă,  mărgeluțe. 

Pentru că brăduțul de colorat avea o coroniță, am zis să meșteresc o coroniță mică, de agățat. 


Am lipit între ele acești " pufuleți ", i-am îmbrăcat cu fir gros verde, apoi,  adăugăm celelalte materiale. 





Joaca e aproape pe sfârșite. 
Încep să acord mai mult timp pregătirilor pentru sărbători!


Și am început cu dulciurile 😋 și sărățelele:

-bomboane cu biscuiți Oreo,  făină de migdale si fulgi de  cocos( idee proprie din ce aveam prin cămară: am adăugat: unt, lapte, esență de portocale,  esență de vanilie, cateba bucăți mici de rahat).Vreo 10, au in mijloc , vișine din vișinată.

Cornulețe evreiești cu gem și nucă din aluat fraged cu cremă de brânză (rugelach)_ rețeta:https://savoriurbane.com/cornulete-evreiesti-cu-gem-si-nuca-din-aluat-fraged-cu-crema-de-branza-rugelach/



Sărățele  cu untură, smântână și telemea - https://savoriurbane.com/aluat-de-saratele-cu-untura-telemea-si-smantana-reteta-foarte-spornica/


-fursecuri :

***
"Gust, ca de obicei, adâncul farmec al zilelor de Crăciun – dintotdeauna cele mai frumoase ale anului, din piatră şi zgură să fii şi nu se poate să nu te frângă."

(Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii)

Să aveți o duminică binecuvântată cu pace și bucurie!

Mică decorațiune

 Am printat un șablon de balerină de pe Pinterest! Apoi, m-am jucat cu câțiva fulgi colorați, câteva mărgele și 2  flori quilling.  "Jo...