Traditii, obiceiuri

Gandul zilei

Prin ce are a se împodobi sufletul? Numai şi numai prin dragostea de Hristos, ce cuprinde în sine toate celelalte podoabe: tot mărgăritarul credinţei, tot argintul nădejdii şi toate pietrele scumpe ale tuturor celorlalte virtuţi. Sfântul Nicolae Velimirovici

Translate

vineri, 24 iunie 2011

Prajitura de post cu visine si migdale




Sursa:  http://www.egospodina.ro/prajitura-de-post-cu-fructe/
Ingrediente:
1 1/2 căni zahăr, o cană ulei, 11/2 căni apă, un pacheţel praf de copt, scorţişoară, zahăr vanilat, zahăr pudră, făină cât cuprinde şi fructe din compot cireşe, vişine sau fructe congelate de exemplu prune (reţeta din imagine)
Preparare:
Zahărul se amestecă cu apa până se dizolvă. Se adaugă apoi uleiul, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat până se obţine un aluat ca de chec.
Se unge tava de la aragaz cu ulei şi se adaugă fructele scurse bine sau fructele decongelate.
Se presară peste ele scorţişoara, apoi se adaugă aluatul.
Se coace la foc potrivit cam 35 minute, până se rumeneşte uşor.
Se presară cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Sfat:
1. Se poate adauga în aluat 2-3 linguri alune sau nucă măcinată, iar pentru cei mici care fac nazuri la prăjituri cu fructe, ajuta o glazură de cacao de post :) .
2. O parte din cocă o amesteci cu 4 linguri cacao şi fulgi de ciocolată, iar fructele le pui peste aluat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Loading...

Arhivă blog