Translate

vineri, 12 octombrie 2018

Luciano Pavarotti

Marele tenor italian Luciano Pavarotti s-a născut pe 12 octombrie 1935, în Modena, în Italia, primul copil și singurul fiu al unui brutar.
Ca băiat, sportul a ocupat o mare parte din timpul său. De fapt, el a câștigat prima sa faimă locală ca membru al echipei de fotbal a orașului. A cântat mai întâi în corul din Modena împreună cu tatăl său, un iubit fervent de operă și tenor amator talentat. Când corul a câștigat premiul întâi într-o competiție internațională, tânărul a fost cuplat.
Debutul său a venit pe 29 aprilie 1961, ca Rodolfo în La Boheme, la Opera din Reggio Emilia. Acest succes a dus la angajări în Italia și în lume, unde a cucerit audiențe în Amsterdam, Viena, Zurich și Londra. Debutul său american a venit în februarie 1965, într-o producție de la Miami, Lucia di Lammermoor, cu Joan Sutherland, începutul a ceea ce va deveni parteneriatul lor istoric. Debuturile din La Boheme, la La Scala, San Francisco și New York, au câștigat inima fanilor din întreaga lume
În 1955, un Pavarotti, în vârstă de 19 ani, s-a alăturat Corale Rossini, grup coral masculin, și a călătorit în Țara Galilor pentru a concura la festivalul internațional Eisteddfod. Pavarotti și Corale Rossini au câștigat premiul întâi și a citat experiența ca cea mai importantă din viața sa, deoarece la convins să-și desfășoare o carieră în muzică. El se va întoarce la festival după 40 de ani ca interpret.
Pe 29 aprilie 1961, Pavarotti și-a făcut debutul în operă ca Rodolfo în "La Boheme" de la Puccini. Doi ani mai târziu, el va face prima apariție în Royal Opera House la Londra, jucând același rol.
Deși a câștigat constant recunoașterea în Europa, Pavarotti a rămas în cea mai mare parte necunoscut în Statele Unite până în 1972 . Marea sa descoperire în Statele Unite a venit cu spectacolul de operă comică " La fille du régiment" de la Metropolitan Opera din New York. El a condus mulțimea într-o frenezie, efectuând nouă C-uri consecutive de înaltă în aria și câștigând 17 apeluri pentru cortină. Publicul publicului a învățat rapid de ce englezii l-au numit "Regele Celor înalt".
Deși Pavarotti a jucat în mod curent în fața a zeci de mii, pentru vechiul pianist Pavarotti și dirijorul Leone Magiera, una dintre cele mai bune performanțe ale tenorului a avut loc într-o operă pustie, adânc în jungla amazoniană . Opera Teatro Amazonas a fost construită de un baron de cauciuc la sfârșitul secolului al XIX-lea (filmul lui Werner Herzog "Fitzcarraldo" se bazează pe creația sa), iar Pavarotti a insistat să cânte acolo, așa cum a fost convins că Enrico Caruso a făcut-o. Descoperind teatrul în uz, Pavarotti încă cânta, alergând prin câteva arii Tosca către o audiență de aproximativ cinci persoane.
Pavarotti a început să interpreteze la Opera Lyrică din Chicago în 1973. Cu toate acestea, el a avut obiceiul de a-și anula performanțele acolo, susținând 26 din cele 41 de spectacole programate. Această tendință ia determinat pe directorul companiei, Ardis Krainik, în 1989, să interzică public Pavarotti să interpreteze la Lyric .

S-a stins pe 6 septembrie 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te bucură creștine

  Te bucură, creștine, începe postul mare! E vremea împăcării cu toți ce te-au hulit,  Împacă-te cu tine și cu aceia care,  Fără de voie poa...