Traditii, obiceiuri

Gandul zilei

Prin ce are a se împodobi sufletul? Numai şi numai prin dragostea de Hristos, ce cuprinde în sine toate celelalte podoabe: tot mărgăritarul credinţei, tot argintul nădejdii şi toate pietrele scumpe ale tuturor celorlalte virtuţi. Sfântul Nicolae Velimirovici

Translate

joi, 12 mai 2011

La Facultatea de Litere Bucureşti sunt „Zilele Porţilor Deschise”


Proiectul „Lecturi Urbane” care militează pentru încurajarea lecturii şi creşterea numărului celor care citesc, susţine la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti,  în cadrul evenimentului anual al „Zilelor Porţilor Deschise” (organizate special pentru liceenii care vor susţine examenul de admitere la una din facultăţile prestigioasei Universităţi-n.r.), o ediţie specială care se adresează celor interesaţi de o carieră legată de domeniul cărţii şi lecturii, dar şi celor pasionaţi să citească. Tinerii care vor trece mâine, 12 mai a.c., pragul Facultăţii de Litere vor fi întâmpinaţi de reprezentanţi ai proiectului „Lecturi Urbane”. Începând cu ora 16, în jurul fântânii de la Universitate voluntarii echipei „Lecturi Urbane” vor citi şi vor împărţi cărţi viitorilor studenţi de la Litere, dar şi trecătorilor din zonă. Evenimentul va continua cu o dezbatere moderată de Florin Piersic Jr. pe tema volumului său, recent lansat, „Romantic porno”. Ulterior, dezbaterea, deschisă publicului larg, dar cu precădere celor care vizează să frecventeze cursurile Facultăţii de Litere, va fi orientată înspre actul lecturii şi cititului în general, iar scriitoarea Ana Maria Sandu îi va încuraja pe participanţi - studenţi de la Litere şi liceeni care sunt interesaţi de literatură – să abordeze şi subiectele literare care îi interesează în mod special.
„Lecturi urbane” este un proiect de implicare socială, al cărui obiectiv principal este „încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii, pentru că - aşa cum spun promotorii lui – „noi credem că România se poate transforma prin lectură şi vom face toate eforturile în lungul maraton Lecturi Urbane, pentru a creşte numărul celor care citesc şi pentru a trezi interesul pentru carte în rândul tinerilor”. De mai bine de un an „Lecturi Urbane” dăruieşte periodic cărţi bucureştenilor care călătoresc cu metroul, iar din vara trecută, în parteneriat cu Primăria Capitalei, a amenajat zone speciale de citit în parcurile bucureştene. Iniţiativa a fost preluată în alte peste 30 de oraşe din ţară, unde se organizează ediţii de „Lecturi Urbane” personalizate, după specificul locului. Mai multe amănunte privind proiectul „Lecturi Urbane” se pot găsi pe internet, la adresa www.orasulciteste.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Loading...

Arhivă blog