Ingrediente:
- 250 g petale de trandafir de dulceață
- 1 lingură zahăr
- zeama de la o lămâie
- 600g zahăr
- 400ml apă
Curațăm petalele, adăugăm peste ele 1 lingură de zahăr și zeama de la o lămâie.
Le amestecăm bine.
Punem într-o cratiță apa si zahărul, adaugă petalele și le punem la fiert, la foc potrivit.
Lăsăm să fiarbă, încă 10 minunate după ce a dat în clocot.
Se pune, fierbinte, în borcănașe sterilizate, cu capacul în jos, pentru etanșare.
Prefer să fac câte o doză sau 2, în funcție de câți trandafiri pot culege din grădină!
O dulceață foarte parfumată!
Borcanele așteaptă să fie etichete și apoi, se vor odihni pe rafturile din cămară.
Am mancat in copilarie dulceata de trandafiri. Tanti Sofia (matusa lui Buni) ne servea in farfurioare dragalase ... cu apa rece de izvor.
RăspundețiȘtergereIti multumesc pentru reteta si reamintire.
Pupici cu drag 🤗
Nostalgii!
ȘtergereMâncare poartă amintirea multor oameni dragi din viața noastră!
Te îmbrățișez!
Ce bine arata! Si ce parfum e la tine in bucatarie .. imi inchipui 😍
RăspundețiȘtergereAm mancat in copilarie, facea bunica... Stiu ca era aromata dar cumva mi se strepezeau dintii 😂 Nu am mai servit de atunci... De asemenea, facea dulceata de nuci verzi... Ambele erau "desert" pentru zile de duminica...Era moda atunci. Acum ma feresc cat pot de produsele care au zahar excesiv. Iar dulceturile se strica daca nu au zahar mult!
Oricum, fotografiile tale sunt superbe! Zaharul acela pe petalele de trandafiri arata artistic!
Numai bine!
Mulțumesc frumos, Carmen!
ȘtergereE una din dulceațurile pe care le fac , în mare parte, pentru a le dărui!
E minunată și in deserturi cu iaurt sau pe cheesscake!
Ce amintiri frumoase!
Asa ne amintim de cei dragi, vii sau adormiți!
Te îmbrățișez!
Ymmm, un deliciu. Este una dintre cele mai fine dulcețuri.
RăspundețiȘtergereda, Ioana!
ȘtergereE una din acele dulcețuri rafinate, care se consumă in cantităti mici!
Spor si bucurii!