miercuri, 22 aprilie 2015

Seară regală!

Librar pentru o zi!
Să întalnim oamenii-modele, oamenii care aduc țării acesteia bogății spirituale si artistice extraordinare, fac din serile de impreună petrecere de la Libraria Bizantină, din București, un posibil popas sufletesc!
Posibile lecții pe care trebuie să le învățăm:oamenii cu adevărat mari sunt atât de umani, atât de aproape de asemanrea cu chipul Lui Dumnezeu....atât de frumoși și veseli!
Să invățăm, iar și iar, să ne bucurăm intru dragostea Lui Hristos  de toți oamenii, pe care nu intâmplător îi întâlnim pe cale....
Mulțumim, Doamna Maia Morgenstern!

Maia Morgenstern s-a născut la data de 1 mai 1962 la Bucureşti în zodia taurului, ceea ce i-a conferit tăria şi încăpăţânarea specifică taurilor fără de care nu ar fi reuşit. A fost măritată de două ori şi are trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria şi Ana Isadora, care i-au făcut viaţa mai frumoasă.

Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul Prea cald pentru luna mai, în regia Mariei Callas Dinescu. .Numele său, Morgenstern, în traducere liberă înseamnă "Steaua de dimineaţă", iar în germană e vorba de Luceafărul de dimineaţă, acesta fiind şi un alt nume dat Fecioarei Maria, Maicii Domnului, fapt care a contribuit mult la alegerea sa în rolul din "Patimile lui Hristos" - 2004 întrucât regizorul filmului, Mel Gibson, fiind un devotat romano-catolic, a luat şi acest lucru în considerare pe lângă originea ei.

Ceea ce i-a adus faimă a fost filmul Balanţa, realizat de Lucian Pintilie, cu care a venit şi notorietatea internaţională, actriţa fiind astfel declarată "Steaua de mâine", obţinând totodată şi prestigioasa distincţie a Academiei Europene de Film - Premiul Felix. A studiat la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti între 1981 şi 1985, după care a jucat şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ între anii 1985 şi 1988.

A jucat în numeroase filme româneşti şi străine, fiind una dintre puţinele actriţe românce care a reuşit să pătrundă în cinematografia străină... (informații de pe net)


I-am dăruit fiicei mele această intâlnire minunată!2 comentarii:

Luciano Pavarotti

Marele tenor italian Luciano Pavarotti s-a născut pe 12 octombrie 1935, în Modena, în Italia, primul copil și singurul fiu al unui brutar...