Translate

sâmbătă, 23 iunie 2012

Cheia potrivita fiecarei persoane...

" Incercam si iar incercam, dar nu reusim. Si  apoi se gaseste altcineva care sa spuna doua cuvinte corecte, si cu cuvintele pe care le foloseste, si prin felul in care le exprima, sa reuseasca ceea ce noi nu am reusit fortandu-l in fel si chip pe copil. Si nu numai ca este convins, nu numai ca se hotaraste sa actioneze cum trebuie, dar copilul simte si o eliberare interioara, o liniste launtrica.
....ca orice adult, copilul este legat inlauntrul sau de o mie si una de lucruri si trebuie ca cineva sa detina cheia cu care sa-l dezleg, dacaimi gaduiti sa spun asa. Doua cuvinte potrivite pot fi chiar cheita potrivita care sa-l scoata pe copil dintr-o indaratnicie pe care o manifesta in momentul acela, fara insa sa-l raneasca, cu posibilitatea de a-l elibera si chiar cu consecinta de a-l schimba launtric pe copil.
Este necesara o cheie, asadar, ca sa ne eliberam fiecare dintre noi.Ar fi foarte interesant daca am putea, inte noi cei mari, sa gasim totdeauna cheia potrivita, cu care sa deschidem sufletul celui de langa noi. Putem sa fortam pe cineva sa faca un lucru, dar daca se hotareste sa faca ceea ce-i cerem, este posibil sa simta inlauntrul sau agresiunea noastra. Problema este sa gasim modalitatea prin care sa se convinga celalaltsa faca liber ceea ce-i cerem noi, desigur daca avem de-a face cu oameni bine dispusi.Are buna dispozitie sa faca, dar este tinut de ceva, iar noi gasim cheita care sa desfaca acea legaturasi sa se miste singur in directia pe care o dorim."  (Simeon Kraiopoulos -Parinti si copii)

Un comentariu:

  1. Învaţă-ne, Doamne, să folosim cheia potrivită pentru toate zăvoarele: rugăciunea din adâncul sufletului...

    RăspundețiȘtergere

Miercurea fără cuvinte- trandafiri

 Miercurea fără cuvinte este găzduită  de Carmen,  https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/?m=1 Happy WW!