Translate

joi, 24 martie 2011

Adolescenta


"Trupul - si imboldurile trupesti- constituie o problema careia teologia Bisericii trebuie sa-i dea o solutie, fara a-l demoniza.....Nu exista un alt subiect mai uratit, mai desfigurat, mai acoperit de rusine ca acesta.
Framantarile si tulburarile care-i afecteaza pe adolescenti tin, in mare parte, de presiunea trupeasca si de atractia dintre sexe.Acestea sunt aspecte firesti, care , trebuie, insa, gestionate cu mare grija, cu multa stiinta si cu multa responsabilitate atat de parinti si de educatori, cat si de tineriii insisi.
Fiind crestini ortodocsi, ne vom stradui sa abordam acest subiect in lumina Sfintei Scripturi, in duhul Sfaintilor Parinti ai Bisericii noastre si conform adevarului Traditiei ortodoxe. Suntem datori sa-l abordam in lumina adevarului, pentru ca :" lumea trece si pofta ei, dar cel ce face voia Lui Dumnezeuramane in veac."
...omul este pe traiectoria sa, in stare normala, in starea sa dupa fire, starea firesca, doar in masura in care se afla in comuniune cu Dumnezeu."
  Arhimandrit Simeon Kraiopoulos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Miercurea fără cuvinte- primăvara mea!

  Miercurea fără cuvinte este găzduită de Carmen, https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/  ! Happy WW!