marți, 29 iunie 2010

"Rugaciuni la malul lacului" Nicolae Velimirovici

" Nadejdea mea Te asteapta, Doamne.
  A te astepta pe Tine este singurul continut si inteles al zilei mele de Maine si de Poimaine.
 Iarba astepta roua si nu este dezamagita. Muntele asteapta tunetul su nu este dezamagit.Cartita din pamant isi asteapta hrana si nu este inselata.Tu implinesti dorintele si asteptarile tuturor fiintelor.
 Eu te astept pe tine si tu vii sa ma intampini.Cu aceeasi graba cu care eu ma apropii de Tine si Tu vii catre mine.
 Ce este Maine, copii ai pamantului, inafara de nadejdea voastra. Daca voi dezradacinati intreaga voastra nadejde, dorinta voastra de a vedea zorii zilei de Maine va muri.
 Nu cartiti impotriva Cerului fiindca El nu va implineste toate nadejdile voastre. Bombaniti impotriva voastra, fiinca voi nu stiti cum sa nadajduiti. Cerul nu implineste nadejdi, ci nadejdea. Cea mai sublima si mai grabnica nadejde Cerul o implineste pururea. Nu cartiti impotiva Cerului fiindca El nu se preocupa de treburile familiei voastre si nici nu se implica in intrigi tesute de unii impotriva altora.Cerul discerne si este milostiv. El discerne tot ceea ce e bun in fiecare lucru si e milostiv fata de neputinta voastra, doar daca bunavointa o insoteste.
Nadejdea mea nu este o banuiala, ci o nadejde sigura cu Tu vei veni. Tu ai fagaduit, iar eu port pecetea fagaduintei Tale in sufletul meu.Daca Tu inca nu ai venit, nu e vina Ta, ci a mea.Tu esti bun si milostiv si nu vrei sa ma rusinezi in nedestoinicia mea. De aceea, Tu te apropii incetisor si mereu Iti anunti venirea.
...Dar nadejdea mea curata si spala incontinuu;ea aerisete si tamaiaza locurile unde ea Te va primi. Si ea se nelinisteste zi si noapte ca nu cumva sa uite ceva care sa fie bineplacut Tie.
...Cand Tu vei veni imi vei aduce cele mai bogate daruri. Cu Tine, Biruitorule, va veni biruinta mea asupra plictiselilor si necazurilor.Cu Tineva veni lumina si sanatatea, taria si intelepciunea si implinirea deplina a tuturor asteptarilor omenesti de la inceputul pana la sfarsitul vremii.
 Cu adevarat, oamneii cu multe nadejdi, care Te indeparteaza, stau pe munte si asteapta sa rasara soarele de la Apus.
Dar eu stau cu fata spre rasarit si eu stiu cu siguranta ca soarele se va naste curand.
...Vino, o, Doamne, nadejdea mea Te asteapta!"

   La multi ani celor care cu dragoste poarta numele celor doi Sfinti Apostoli praznuiti astazi: Petru si Pavel!
Penru rugaciunile sfintilor Tai Doamne, binecuvinteaza tara aceasta si pe toti cei care se roaga Tie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Loading...