Traditii, obiceiuri

Gandul zilei

Prin ce are a se împodobi sufletul? Numai şi numai prin dragostea de Hristos, ce cuprinde în sine toate celelalte podoabe: tot mărgăritarul credinţei, tot argintul nădejdii şi toate pietrele scumpe ale tuturor celorlalte virtuţi. Sfântul Nicolae Velimirovici

Translate

marți, 20 aprilie 2010

Carti din care am invatat...

"La temelia existentei umane sta dorinta de intimitate si de a fi iubit de cineva.Casnicia ar trebui sa satisfaca nevoia de intimitate si de iubire."
 "Cele cinci limbaje  ale iubirii"(Gary  Chapman)  ne descopera cum sa pastram iubirea dupa casatorie, cum putem satisface nevoia afectiva profunda de a fi iubit, cum putem invata si cum putem  alege sa iubim....
Cele cinci limbaje ale iubirii  sunt:
         _Limbajul nr 1: cuvintele de incurajare
         _Limbajul nr 2 : timpul acorda
         _Limbajul nr 3: primirea de daruri
         _Limbajul nr 4: serviciile
         _Limbajul nr 5: mangaierile fizice

"Daca darurile pe care le oferi sunt repede uitate sau daca respectivul copil rareori spune "Multumesc", daca n-are grija de cadouri si nu le pretuieste, atunci mai mult ca sigur limbajul lui de iubire principal nu este cel al darurilor"
"Categoric ca nu suntem plini de afectiune pentru cei care ne urasc. Ar fi anormal.Dar putem face gesturi de iubire pentru ei.E o simpla chestiune de alegere. Pur si simplu speram ca aceste gesturi de iubire sa aiba efect pozitiv asupra reactiei, comportamentului si felului in care suntem tratati.Macar am ales sa fecem ceva bun pentru ei." 
 "Mangaierea fizica poate crea sau distruge o relatie.Poate comunica ura su iubire."
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Loading...

Arhivă blog